Слідкуйте за нами

26-03-2023
     25 березня у місті для родин кременчужан та ВПО було проведено  родинний квест «Легенди Кременчука», організований Молодіжним парламентом Кременчука у рамках проєкту «Кременчуцька академія волонтерства». Членів родин, запрошували провести весело та активно свій вільний час, дізнатися легенди та історії про центральну частину нашого міста.
     Одна із локацій розмістилася поряд з муралами «Легенди Кременчука», що прикрашають філію №3 КЗК КМПБ. Для учасників квесту бібліотекар провела заочне знайомство з його авторами та історією створення, з книгою О.Бойко «Легенди Кременчука в картинах», за якою створено стінопис, а також міні-презентація самих муралів. Родини, як і кременчужан, так і ВПО, охоче слухали легенди про виникнення назви нашого міста та його гіпотетичного засновника – козака Кременя. Цікавою була  «смачна» легенда про крюківські вареники. Майже ніхто не відгадав з чого ж вони були зроблені, тільки читачі філії №3 дали правильну відповідь – з щуки (бо читали книгу)!
     Після презентації  муралів на учасників чекало інше завдання – намалювати герб нашої держави, але незвичним способом: за допомогою мотузочок, що були прив’язані до маркера. Малюнки виходили цікавими та незвичними, але всі учасники змогли відтворити основні елементи тризуба.
    Локація подарувала учасникам кілька приємних та пізнавальних хвилин поряд з історичним, патріотичним  та прекрасним!
 
Коментарі: Залишити коментар
 
X