Слідкуйте за нами

14-03-2023
     До Дня українського добровольця  у  філії № 5 КЗК КМПБ  експонується книжкова виставка  «За покликом серця».
     17 січня 2017 року Верховна  Рада України прийняла постанову «Про  встановлення Дня українського добровольця», і відтоді кожного року 14 березня Україна вшановує тих, хто свідомо, за покликом  серця у важкий для країни час  першими  стали на захист її суверенітету та територіальної цілісності, свободи та незалежності  та продовжують боронити свою землю й сьогодні.
     Книжкова виставка «За покликом серця»  включає  видання публіцистичного жанру, фотоматеріали та художні твори, які  розповідають про славетний шлях добровольчих батальйонів  під час бойових дій.
     Чільне місце на виставці займають книга Сергія Лойка «Аеропорт», яка розповідає про 242 дні мужності та самопожертви  захисників Донецького аеропорту та фотопоема «Війна і мир» відомого українського фотографа Костянтина Бобрищева, який у пошуках необхідних кадрів об’їздив усю Україну. Всі світлини розміщені  у книзі чорно-білі, адже саме так, на думку автора, можна відобразити увесь трагізм, реалізм та гаму почуттів, які відчуває людина на війні.
     Також  до уваги відвідувачів виставки  художні твори українських авторів, які розповідають про славетний шлях добровольців і добровольчих батальйонів.
     День українського добровольця повинен стати однією з основ, на якій зростатимуть і гартуватимуться нові покоління вільних українців, громадян незалежної держави.
     Ознайомитися з виставкою можна з 10 до 18 години у філії № 5 за адресою: вул. Республіканська, 65.
Коментарі: Залишити коментар
 
X