Слідкуйте за нами

13-03-2023
     13 березня виповнюється 135 років від дня народження видатного українського педагога і письменника   Антона Семеновича Макаренка. З нагоди цієї дати працівниками  філії № 5 КЗК КМПБ  була організована пішохідна екскурсія  до музею  для усіх бажаючих.
     Місцем для створення музею став будинок батьків, в якому жив і працював Антон Семенович Макаренко в 1905-1911 та 1917-1919 роках. У затишному зеленому сквері, який облаштований біля  музею  Євген Бергер розповів про ідею його створення  та відкриття.  Кременчуцький музей був відкритий першим, і довго залишався єдиним музеєм Антона Макаренка  на території колишнього СРСР. У шести кімнатах музею зберігається  1146 експонатів, які розповідають про життя і багатогранну діяльність А.С.Макаренка. Тут зібрані його твори, фотографії, що відображають напружений ритм життя видатного педагога. Представлено також твори А.С.Макаренка, що вийшли багатьма мовами. Особиста бібліотека нараховує близько 600 найменувань книг, альманахів, журналів.
     У будівлі  музею екскурсантів  гостинно  зустріла  його господиня – директорка Наталія  Кущенко.
     Якою  людиною був Антон Семенович, чому саме в цьому приміщенні  створений музей,  як  Макаренко став видатним педагогом, чому педагогічні ідеї Макаренка  актуальні й сьогодні?  На всі ці питання учасники екскурсії отримали від пані Наталії розгорнуті та змістовні відповіді.  А ще - безліч  маловідомих, цікавих фактів  про  особисте  життя  педагога та письменника.
     Після екскурсії музеєм бажаючі відвідали могилу батьків Макаренка, яка знаходиться на Крюківському кладовищі. 
     Загалом екскурсія виявилася  змістовною  та цікавою й, попри  легку втому, присутні отримали  безліч  позитивних емоцій, вражень та яскравих світлин.
     Більше світлин ви можете переглянути за посиланням.
Коментарі: Залишити коментар
 
X