Слідкуйте за нами

09-03-2023
        Щороку 9 березня українці по всьому світу святкують День народження Тараса Григоровича Шевченка – великого Кобзаря, видатного українського поета та художника.
        У свідомості кожного громадянина нашої держави Т.Г. Шевченко займає місце національного героя.
        Своїм  життям  та творчістю великий митець надихав патріотів України до боротьби за правду, свободу та майбутнє нашої держави.
        З нагоди 209-ї річниці від дня народження Т.Г.Шевченка 9 березня у  філії №5 КЗК КМПБ гостинно відчинили двері в Шевченкову світлицю.
Студенти Університету третього віку, учасники гуртка «Калинове гроно», підготували театралізоване дійство, присвячене життю, творчості та світовому визнанню великого Кобзаря.
        Ведучі розповіли про тернисту дорогу Кобзаревого життя, про твори, що писались при світлі білих ночей Півночі та  в пісках закаспійських пустель. Учасники гуртка читали  вірші Кобзаря, співали пісні та представили театралізовані уривки з найвідоміших творів поета.
        У залі панувало піднесення, викликане невмирущим Тарасовим словом. Сльози смутку і співчуття викликала Шевченкова «Катерина».
        Літературні гостини продовжились вікторинами за творами Т. Г. Шевченка.
        Захід завершився виконанням  усіма присутніми  справжнього гімну любові до рідного краю, піснею Данила Крижанівського на вірш Тараса Шевченка «Реве та стогне Дніпр широкий».


Коментарі: Залишити коментар
 
X