Слідкуйте за нами

06-03-2023
        У літературно-музичній вітальні КЗК КМПБ діє виставка авторської ляльки кременчуцької майстрині Ірини Залюбовської. Кожну із цих неперевершених ляльок можна отримати за донат для ЗСУ і багато кременчужан уже долучилися до такої потрібної справи. Зібрали вже чималеньку суму, продовжуємо донатити.
        2 березня в приміщенні бібліотеки панувала надзвичайно тепла атмосфера, бо на зустріч пані Іриною бібліотекарі відділу обслуговування дорослих КЗК КМПБ запросили гостей – вчителів технології шкіл міста, щоб познайомити з її творчістю: виставкою художніх робіт та світом її ляльок.  
        Бібліотекарі  зробили невеличкий екскурс у сиву давнину, коли лялька мотанка ще виготовлялася із найпростіших матеріалів та за призначенням мала не тільки бавити дитину, але і виконувала певну сакральну роль. Лялька-мотанка й дотепер залишається одним із видів мистецтва, в якому проявляється і душа і талант українського народу.
        Ірина Залюбовська не так давно почалася займатися виготовленням ляльок, але це заняття так захопило, що її творчий шлях проліг від першої лялечки до перемоги у міжнародних конкурсах та проєктах. Як це відбувалося присутнім розповіла сама пані Ірина. Багато ляльок вже розійшлися по світу і 
мають нових господарів, але залишися автору на згадку на світлинах чи кадрах відеоролика, який переглянули учасники зустрічі. А далі присутні змогли самі долучитися до дійства створення ляльки-мотанки, отримавши майстер-клас від майстрині. Результатом цього захоплюючого дійства стало те, що «13 повітряно-десантна конотопська дивізія ім. Квітки-Основ’яненка» поповнилася ще чималенькою кількістю захисниць, а мистецтво створення ляльок-мотанок буде далі поширюватися серед учнів шкіл.





         Більше світлин дивіться тут
Коментарі: Залишити коментар
 
X