Слідкуйте за нами

06-03-2023
       І знову – березень… І знову линуть до нас думки геніального українського поета… Кожного року українці вшановують пам’ять видатного Кобзаря, патріота України, великого її сина – Тараса Шевченка.
       Шевченко залишив нам неоціненні духовні надбання – твори і світлу добру пам’ять про себе. Він пробуджував любов до України, кликав сильних на подвиги, уселяв у слабких надію й віру. Тарас Шевченко – завжди сучасний, актуальний, щоразу звертаючись до його слів, нові покоління знаходять у них потрібне, цікаве, злободенне. Збагнути цей феномен – складне завдання. І розв’язати його можна, лише постійно звертаючись до рядків із творів Кобзаря. 
Поетична спадщина Кобзаря налічує понад 240 творів, а живописна – близько 1200 робіт (олійних картин, акварелей, сепій, офортів, малюнків). Навіть якби Шевченко не став геніальним поетом, то він все одно був би відомий світові як великий український художник.
      6 березня  у філії №3 КЗК КМПБ (дитяча бібліотека на Соборній) оформлено  книжкову виставку-заклик «Бентежний голос Кобзаря». Представлена література розкриває творчий та життєвий шлях Тараса Григоровича, його спадок як письменника, художника, мислителя і борця за волю України. Доповнює виставку портрет Кобзаря  та елементи української символіки: вишитий рушник, українська хата, гілочки калини та колоски пшениці.
      Запрошуємо відвідати бібліотеку та познайомитися з виставкою.

Коментарі: Залишити коментар
 
X