Слідкуйте за нами

01-03-2023
     Народне мистецтво втілює в собі талант народу, його мудрість, розуміння краси і добра, його життєствердне світобачення. Воно складне та багатогранне, охоплює різні види народної творчості. Народні майстри постійно вдосконалювали і збагачували свої вміння; виготовляючи речі, робили їх не тільки зручними і практичними, але й не забували прикрасити. Наші предки обожнювали природу та її складові, що знайшло відображення в мотивах народного декорування.
     Книга Сапура О.В. Народні художні промисли України[Текст] / О.В. Сапура. – Київ: ПП «Агентство по розповсюдженню друку», 2015. – 256 с. переносить  читача аж до часів глибокої давнини, до домашнього ремесла, до майже забутих моментів нашої історії та культури. У книзі описуються унікальні процеси створення художніх виробів, таких як: вироби з розписом і різьбленням по дереву, розписні підноси, глиняні та керамічні горщики, порцеляна, ювелірні прикраси, зброя, художнє ткацтво й вишивка різних регіонів України, художній розпис по дереву і металу, різьблення по кістці, а також багато іншого.
     Ці вироби виплекані руками великих майстрів. Вони передають красу й багатство національної культури, викликають незабутні емоції та зігрівають теплом щирої української душі.

Коментарі: Залишити коментар
 
X