Слідкуйте за нами

27-02-2023
     26 лютого до залу читання та дозвілля філії №3 КЗК КМПБ завітали діти на годину дозвілля «Книга в кадрі» (з циклу «Казкові герої на екрані»). На цей раз бібліотекарі  підготували  цікаву  презентацію про казку Г.Х. Андерсена  «Снігова королева». Присутні   познайомилися з творчістю казкаря з Данії та послухали  історію написання твору. 
     Цікавими були факти про ілюстраторів  твору, серед яких – відомий український художник-графік Владислав Єрко. Свою «Снігову королеву» він  малював близько двох років. А пухкі рожевощокі Кай і Герда від улюблениці дітлахів – Євгенії Гапчинської, зовні нагадують популярні ляльки LOL. Цікаво було подивитися на   різні видання твору, серед яких видавництво «А-ба-ба-га-ла-ма-га», які разом з Єрко створили справжній витвір мистецтва. Та, звісно ж, усі залюбки  переглянули мультфільм «Снігова королева».
     Це глибокий твір, який вчить добру не тільки дітей, але і дорослих і ще раз підтвердив, що попри любов до сучасних святкових історій, час від часу необхідно не тільки дітям, а і батькам разом із дитиною перечитувати та передивлятися світову класику – і щороку відкривати для  себе щось нове.

Коментарі: Залишити коментар
 
X