Слідкуйте за нами

26-02-2023
     Видання перших трьох частин «Енеїди» Котляревського в 1798 році символізувало появу нової української літературної мови. Яскравий, іскрометний, дотепний, - твір вийшов настільки вдалим, що ним захоплювались навіть ті, хто не дуже добре знав українську мову. Івану Котляревському вдалося створити достовірний і впізнаний образ України – сучасний автору і разом з тим понад часовий.
     «Енеїда» Котляревського, написана на тему однойменної героїчної поеми Вергілія, є прикладом стилю бурлеск, в основі якого покладена навмисна невідповідність між темою твору та мовними засобами, що створює комічний ефект. Тож за основу оформлення виставки-бурлеск ««Енеїда» – перша ластівка нашого відродження» бібліотекарі абонемента філії №2 КЗК КМПБ взяли книгу видатного класика з ілюстраціями відомого художника-постановника анімаційних фільмів, члена спілки кінематографістів України Івана Будза: Котляревський І.П. Енеїда: Поема. – К.: Книга, 2008. – 384 с.: іл., яка якнайкраще передає дух безсмертної поеми.
     Бібліотекарі запрошують всіх бажаючих ознайомитись з виставкою, яка представлена на абонементі філії №2 КЗК КМПБ, що за адресою: вул. Соборна,11.
Коментарі: Залишити коментар
 
X