Слідкуйте за нами

23-02-2023
     22 лютого провідні спеціалісти відділу по роботі з населенням  та Рада ветеранів мікрорайону №16 і №17 Крюківської районної адміністрації  завітали до  читальної зали філії №2  КЗК КМПБ  на історичний екскурс, присвячений 125-річчю  Кременчуцького місцевого лазарету.
     Керівник Першого Всеукраїнського музею історії однострою Пацовський Роман  познайомив присутніх на заході з історією  військової медицини  міста Кременчука. А особливо присвятив увагу Кременчуцькому місцевому лазарету, який знаходився біля набережної, проіснував майже до 2010 року та має багату  історію. Першим лікарем лікувального закладу був Іван Зубковський, майбутній міський голова Миргорода, який ініціював створення Миргородського курорту та був його очільником, а серед фельдшерів служив  Адроник Чайка - відомий як діяч Академії наук України, засновник вітчизняної урології. 
     Краєзнавець Пацовський Роман  ретельно дослідив історію одного з перших  медичних закладів в нашому місті, розповівши багато цікавих фактів.
      Як побачили Історичний екскурс «Сторінки історії Кременчуцького місцевого лазарету» місцеві ЗМІ дивіться у сюжетах "Кременчуцьких новин" та ТРК "Візит" 

Коментарі: Залишити коментар
 
X