Слідкуйте за нами

20-02-2023
      20 лютого пройшла година відеоспілкування в  Google Meet бібліотекаря філії №3 КЗК КМПБ з учнями 5-В класу ліцею №4 «Кремінь», яка була присвячена Міжнародному дню рідної мови.
      Звідки ж узялася в людей ця чудова здатність говорити? Коли і як виникла людська мова? Чим відрізняються мови та які є у кожної особливості?
      На всі ці запитання учні отримали відповіді під час зустрічі. Також прослухали легенду про трьох братів  та дізналися багато цікавих фактів про різні мови  світу, у тому числі  і  про штучну мову – Есперанто.
      Друга частина зустрічі була присвячена нашій рідній, українській мові, під час якої  діти згадували  відомих письменників, які внесли вагомий внесок в розвиток мови. Усі разом пригадали відмінки української мови, дізналися   мнемонічні фрази для їх запам’ятовування.Спілкування пройшло  невимушено та пізнавально. Дітям було цікаво брати участь у незвичайній зустрічі з бібліотекарем.
      Після відеоспілкування  учні  ще раз переконалися, що завдання кожного українця – любити, берегти та збагачувати рідну мову –  слово материнське.
Коментарі: Залишити коментар
 
X