Слідкуйте за нами

02-02-2023
     Історію будь-якої країни творять люди. Так склалося, що історія України багата і наповнена яскравими постатями, які значною мірою посприяли піднесенню інтелектуального іміджу України.
     Книга  Згурська М.  Микола Амосов / М. Згурська. – Харків: ПЕТ, 2015. – 128 с.  розповідає про людину, яка у 2000 році увійшла в першу десятку особистостей, які визначили вигляд нашої країни у ХХ столітті. Це Микола Михайлович Амосов – видатний хірург, письменник, автор новаторських методик в кардіології, який прожив велике сповнене сенсу життя на користь людству. Він врятував тисячі життів і до 80 років не випускав скальпеля з рук. Більше того – він винайшов  унікальну технологію, яка продовжує рятувати людей і сьогодні. 
     М.М. Амосов належав до тих  особливо обдарованих людей, хто завдяки цілеспрямованості, та великій працьовитості за своє життя зміг зробити дуже багато корисного для людей. Один з найбільших і найуспішніших хірургів; новатор, що проклав нові шляхи в хірургії  серця і створив нову науку – біокібернетику; глибокий і оригінальний мислитель, названий в Україні людиною століття; невпинний пропагандист здорового способу життя; талановитий, цікавий письменник; громадянин і просто хороша людина, чесна, щира, добра. 
     Пам’ять про великого лікаря стала невід’ємною частиною української історії.


Коментарі: Залишити коментар
 
X