Слідкуйте за нами

25-01-2023
     Однією з найяскравіших сторінок літопису боротьби українського народу за свою незалежність був козацький рух. 
     Хто такі козаки? Які їх звичаї та обряди? Яке було у них військове та бойове мистецтво, через що їх неодноразово запрошували на військову службу володарі деяких європейських країн? 
     Відповіді дає книга: Середюк О.М. Лицарі Сонця. 2-ге видання, доп. та перероб. – Луцьк: ВАТ «Волинська обласна друкарня», 2008. – 476 с.
     В ілюстрованій монографії розкривається одна із найцікавіших сторінок нашої історії – феномен українського козацтва, славних воїнів-запорожців, лицарів степу, Правди, Добра і Світла.
     Перегортаючи сторінки книги, знайомишся із військовим та мирним побутом, звичаями українського козацтва: від бойового мистецтва - до зачіски та харчування. Ключова постать - козак, який уособив український ідеал чоловіка-воїна, що прагнув до волі та свободи та наділений такими психологічними рисами, як мужність, хоробрість, чесність,  працьовитість.
     Особливо вдало автор висвітлив демократичний устрій козацького товариства, розвідувальну й контррозвідувальну діяльність козацтва, бойове мистецтво, феномен козацьких характерників.
     У книзі розкриваються такі цікаві теми, як особливості січової кухні та козацької медицини, розповідається про ставлення до жінки та козацьке побратимство, про козацьку зачіску – оселедець.

Коментарі: Залишити коментар
 
X