Слідкуйте за нами

17-01-2023
       Українська мова – одна з найдавніших мов світу. Українською  говорили в часи Київської Русі. ЇЇ знання було обов’язковим у Запорізькій Січі. Сьогодні вона є офіційною мовою в найбільшій європейській державі.  Це означає, що українська мова є обов’язковою в державних установах, в армії, в освіті, в науці.
       Як швидко вивчити українську мову? По-перше, треба мати велике бажання. По-друге, необхідно постійно спілкуватися мовою, яку вивчаєте; слухати радіо- та телепередачі; читати газети, книги виключно українською мовою, спілкуватися в повсякденному житті.
        Більшості російськомовного населення України, незважаючи на велике бажання, дуже важко спілкуватись українською мовою через брак знань та практики.  Тут в нагоді стане книга: Ющук І. П. Я вивчу українську мову. Я выучу украинский язик: навчальний посібник / І.П. Ющук. – Тернопіль, 2019. – 320 с.
        Посібник містить відомості та практичні завдання з фонетики, лексики, словотвору, морфології, правопису, синтаксису і стилістики української мови, а також загальні відомості з української літератури.
        Вивчати українську мову пропонується на коротких текстах українських авторів, на прислів’ях та приказках, на афоризмах. Кожний такий текст споряджено коротким українсько-російським словничком.
        Водночас із засвоєнням мови людина поступово ознайомлюється з українським літературним процесом, починаючи від «Повісті врем’яних літ» і до сучасності. В книзі містяться короткі відомості про літературні явища і всіх українських письменників та їхні твори або уривки з них. Широко подано також зразки української народної творчості.
        Посібник розрахований на тих, хто володіє російською мовою і самостійно або на курсах вивчає українську мову чи поглиблює свої знання з неї.

Коментарі: Залишити коментар
 
X