Слідкуйте за нами

11-01-2023
        З  нагоди 395-річчя від дня народження  відомого французького письменника-казкаря  Шарля Перро на абонементі філії №5 КЗК КМПБ для читачів 1-4 класів та усіх любителів казок  організовано блікфанг «Дивовижний світ Шарля Перро». 
        Шарль Перро — французький письменник, поет  та критик, основоположник жанру  літературної  казки народився 12 січня 1628 року в Парижі в сім’ї парламентського судді. Був молодшим з семи дітей. Шарль навчався в найліпших школах Парижа, вивчав право, а пізніше пішов на державну службу. Взяв участь у створенні Академії наук, а також відновленні Академії живопису. Коли була заснована Академія словесності, Шарля  призначили її секретарем.  Був одружений з 19-річною Марі Гішон, яка народила йому дочку та трьох синів. Шарль Перро відомий більшості сучасників як казкар. Всесвітню популярність і пам'ять нащадків принесли йому саме чудові казки : «Кіт у чоботях», «Попелюшка», «Спляча красуня», «Червона шапочка», «Синя борода», «Осляча Шкура» , які  увійшли до збірки «Казки матінки моєї Гуски, або ж історії та оповідки минулих часів з повчальними висновками». В основі казок  лежали відомі фольклорні сюжети, які він виклав із властивим йому талантом і гумором. Фактично Перро ввів народну казку в систему жанрів «високої» літератури.  Його можна вважати родоначальником дитячої світової літератури . За сюжетами його казок згодом були створені опери та балети.        Помер великий казкар 16 травня 1703 року.
         Запрошуємо користувачів завітати  до бібліотеки познайомитись з  творчістю Шарля Перро та його чудовими й цікавими казками.

Коментарі: Залишити коментар
 
X