Слідкуйте за нами

10-01-2023
        Цьогоріч  Україна відзначила 85-ти річчя від дня народження поета-шістдесятника, правозахисника і дисидента Василя Стуса.
        Особистість Василя Стуса  для багатьох українців – символ боротьби за національну ідентичність, українську культуру і мову. Роль, яку відіграв Стус у розвитку і становленні  української  літератури ХХ століття, відновленні національної ідеї  важко переоцінити.
         Саме про творчість і трагічну долю Василя Стуса  говорили користувачі та бібліотекарі  філії № 5 КЗК КМПБ  9 січня. А ще подивилися та  поділилися своїми враженнями та думками  про фільм «Заборонений».
        «Заборонений» - це  український художній фільм режисера Романа Бровка, який на широкому тлі боротьби українських дисидентів, розповідає про життя і смерть відомого правозахисника, поета, літературознавця Василя Стуса. Фільм знятий  за однойменною книгою Сергія Дзюби та Артемія Кірсанова.
        Кінострічку  дивилися з захватом, потім жваво обговорювали.
У багатьох присутніх на заході виникло бажання  познайомитися із самим текстом роману «Заборонений», а також із творчим доробком поета.
        Стус сьогодні – одна з тих постатей, яка реально об’єднує українців, допомагає у боротьбі, вчить нас розуміти один одного.
        Біблографічний огляд книги: Дзюба С., Кірсанов А. Заборонений: Історія життя і боротьби Василя Стуса [Текст]: Роман / Сергій Дзюба, Артемій Кірсанов. – Харків: Вид-во «Ранок»: Фабула, 2020. – 176 с. дивіться за посиланням: http://cbsbook.com.ua/novini/4915-pznayemo_ukrayinu_razom.html 
Коментарі: Залишити коментар
 
X