Слідкуйте за нами

09-01-2023
     Серед когорти видатних імен, якими може пишатися наше місто, можна сміливо назвати ім’я відомого поета Бориса Олексійовича Чичибабіна, 100-річчя від дня народження якого відзначаємо нині. Адже народився він саме в Кременчуці 9 січня 1923 року.
     Тож з нагоди такої дати 8-го січня на абонементі філії №2 КЗК КМПБ пройшов літературний вечір «На просторах добра».
     Творчість поета – це пізнання свого місця, свого коріння. Він зізнається у синівській відданості землі України. У його художньому світі тече Тарасів Дніпро, лунають рядки Шевченківського «Заповіту», звучить співчуття кримським татарам, підтримка країнам Балтії, які першими вийшли із-під гніту імперії, що давить танками свій народ. А ще особливість творчості поета – це вірші про вічне: добро, любов, справедливість.
     На заході прозвучали чудові віршовані твори поета у виконанні автора (у запису, на екрані телевізора) та у декламуванні бібліотекарів. Присутні тепло зустріли українські пісні, виконані Оленою Кравченко. А Євген Дмитрович Бергер доповнив розповіді цікавими деталями біографії та творчості поета.    
     Тимчасове відключення світла, яке сталося просто посеред заходу, звісно, внесло деякі корективи, але загалом не дуже й стало на заваді.
     Дякуємо всім, хто завітав на наш літературний вечір, присвячений Поету і Людині з великої літери – Борису Чичибабіну.

Коментарі: Залишити коментар
 
X