Слідкуйте за нами

05-01-2023
     Цьогоріч  Україна  відзначає  85-тиріччя від дня народження поета-шістдесятника, правозахисника і дисидента Василя Стуса.
     Особистість Василя Стуса для багатьох українців – це символ боротьби  за національну ідентичність, українську культуру і мову. Роль, яку він відіграв у розвитку української літератури  ХХ століття, відновлення  національної ідеї  важко переоцінити.
     Доля поета важка та трагічна. Він прожив всього 47 років, багато років провів за гратами. Довго жив і працював на Донбасі.
     Актуальними  сьогодні є слова Стуса про Донбас. Ще на початку  70-х років ХХ століття він сказав: «Доля Донбасу – це майбутня доля України», як виявилося, ці слова стали пророчими для нашої країни.
     Зараз в Україні зростає інтерес до постаті Василя Стуса. На його вірші пишуть музику, їх вивчають у школі та читають українські військові.
     5 січня у філії № 5 КЗК КМПБ  до ювілею поета організована книжкова виставка «Символ незламного духу», на якій представлені  видання, що висвітлюють життєвий і творчий шлях митця та його поезія.
     Стус сьогодні одна з тих постатей, яка реально об’єднує  українців, допомагає в боротьбі проти ворога, вчить нас розуміти один одного. 
     Бібліотекарі філії №5, що за адресою вул. Республіканська, 65, запрошують всіх охочих ознайомитися з виставкою та дізнатися більше про постать справжнього патріота України.

Коментарі: Залишити коментар
 
X