Слідкуйте за нами

21-12-2022
       Повсякденне життя українського народу, а також святкування часто супроводжуються цікавими звичаями, які  дісталися нам від далеких пращурів ще з прадавніх язичницьких часів. 
       Упродовж віків вони переплелися з християнськими звичаями та обрядами в одну гармонійну цілість. Навіть у назвах найбільших християнських свят зашифровано символи язичницького вшанування. Так, приміром, Різдво Іоана Предтечі ми називаємо святом Івана Купайла, Пасху – Великоднем, свято трійці – Зеленими святками. Про це йдеться в численних віруваннях і обрядах, легендах і піснях, це відображено в побуті українців і, звісно ж, у традиційній національній кухні.
       Українська кухня увібрала всі дари щедрої землі й упродовж віків зродила багатющий колорит національних страв, які  попри давню історію і досі нам смакують.
       Пропонуємо чудове видання:
       Звичаї нашого роду: страви української кухні/ авт.-упоряд.: С. Железняк, С. Андрющенко. – Київ:Генеза, 2019. – 129 с.,
де загальними рисами окреслено основні українські свята, особливості обрядових дійств, наведено старовинні рецепти нашої гастрономічної культури.
       Справжньою перевагою рецептів, наведених у цій книжці, є те, що вони не потребують екзотичних інгредієнтів – досить звичайних, усім відомих і доступних продуктів. Будь-яка господиня, скориставшись таким рецептом і доклавши трішки зусиль і часу, зможе приємно здивувати свою сім’ю чимось смачненьким.
       Тож запрошуємо вас поринути в магічний і дуже смачний світ українських звичаїв і традицій.

Коментарі: Залишити коментар
 
X