Слідкуйте за нами

14-12-2022
     13 грудня у відділі читальної зали філії № 2 КЗК КМПБ дуже весело пройшли бібліотечні вечорниці «Українська минувшина».
Саме в цей день Православна церква вшановує пам’ять Апостола Андрія Первозваного.  А в народі ще це свято називають Калита. Воно вважається парубочим святом, оскільки у Андріївську ніч парубкам дозволено бешкетувати і робити різні збитки, а дівчата цієї ночі можуть дізнатись свою долю. Молодь в давнину веселилась та, звісно, пригощалась.
     Серед розмаїття традиційних українських страв особливе місце займають вареники. Про них складають пісні, пишуть вірші, гуморески, на їхню честь споруджують пам’ятники. З цією стравою пов’язано багато українських традицій і звичаїв, про що дізнались відвідувачі, побувавши на «Святі українського вареника», яке підготували студенти університету третього віку, на чолі з ведучою Галиною Василівною Яценко. 
     Яскраве, колоритне дійство подарувало всім душевний настрій і наснагу. 
     Тож їжте вареники бульб’яні, щоб ваші щічки були рум’яні, їжте вареники з капусти, щоб животи у вас були тлусті, їжте вареники з гречки - не буде між вами суперечки, їжте вареники з ревеню - не будете биті ремінем, їжте вареники з вишень - будете мати багато грошей, їжте вареники з грибами, щоб були ви багаті кумам, їжте вареники з маком - усі їжте зі смаком, їжте вареники з сиром - з добром вас і з миром!
     Захід пройшов у чудовій натхненній атмосфері, усі запрошені залишилися в захваті від виступів, отримали естетичну насолоду, багато позитивних емоцій та вражень.

Коментарі: Залишити коментар
 
X