Слідкуйте за нами

27-10-2022
        28 жовтня вся Чеська Республіка святкує найважливіше державне свято в країні –день виникнення незалежної Чехословацької Республіки. Цьогоріч держава відзначає 104 річницю.  
        Після Першої світової війни, 28 жовтня 1918 року  Чеський національний  комітет  об’єднавшись з сусідньою Словаччиною,  проголосив у Празі незалежність від Австро-Угорщини.
        У ті дні ці два регіони скористалися можливістю стати новою суверенною країною.  Незалежність Чеської Республіки була проголошена на Вацлавській площі 28 жовтня 1918 року. Лідером «Першої  Республіки» став Томаш Гарріг Масарикик.
        У листопаді 1989 року в Чехословаччині відбулась «Оксамитова революція», яка змінила політичний лад в країні. Але після цих подій напруга в країні зростала: чеський та словацький народи ніяк не могли домовитись між собою. Влітку 1992 року лідери республік вирішили, що кожна з країн має функціювати окремо, тому 1 січня 1993 року утворилась самостійна та незалежна Чехія. Незважаючи на цю дату, чехи вважають важливішою подією  день утворення Чехословацької Республіки 28 жовтня 1918 року і тому саме цього дня  відзначають день народження своєї держави. 

Коментарі: Залишити коментар
 
X