Слідкуйте за нами

10-08-2022
        Філія №1 КМПБ із задоволенням знайомить ВПО та мешканців міста з цікавими природничо-краєзнавчими об'єктами нашого міста.

 

        9 серпня з ініціативи Кременчуцького інформаційно-просвітницького центру «Європейський клуб» бібліотекарі філії  організували екскурсію «Декоративні рослини навколо нас» в розсадник декоративних рослин "Гарді" - один з найбільших в нашій країні.   
        Не зважаючи на літню спеку, на захід завітало дуже багато охочих дізнатися більше про Кременчук, як дорослих, так і малечі. 
        Розповісти про світ декоративних насаджень запросили Надію Павлівну Гальченко -  головного наукового співробітника РЛП «Кременчуцькі плавні», кандидата біологічних наук, доцента КНУ ім. Остроградського. Розпочала вона свою розповідь про зелені насадження в регіональному ландшафтному парку «Кагамлицький», що на Молодіжному.
        Своєю зеленню та красою зустрів учасників розсадник «Гарді». Багато років підприємство утримує лідерство на ринку України. Розплідник займає площу 42 га. Вирощує багато листяних, хвойних дерев і чагарників, вже адаптованих до наших кліматичних умов.   Розсадник вразив своєю величчю, кількістю рослин та дизайном зеленого ландшафту. Він добре доглянутий.   
        Малеча із задоволенням спостерігала за декоративними птахами, на ставку погодували красенів-лебедів. Справжньою екзотикою «Гарді» є 6 кенгуру, які розмножуються в місцевих умовах. Цим і привертає розсадник до себе мешканців міста ще не раз відвідати цей райський куточок. 
        Всі екскурсанти отримали велике задоволення, гарний настрій, багато позитивних вражень та корисної інформації про такий неповторний зелений оазис природи Кременчука. Зробили безліч гарних світлин, подихали свіжим повітрям та познайомилися один з одним.   
        Присутні  висловили велику подяку Надії Гальченко за незабутню екскурсію. Вона вразила всіх своїми знаннями, ерудованістю та обізнаністю. 
        Відео-звіт за посиланням: http://www.facebook.com/pershafiliya.kremenchuk/videos/1929885250539709

        
Коментарі: Залишити коментар
 
X