Слідкуйте за нами

20-06-2022
     Лялька-мотанка – символ родючості, материнства, хатньо-побутовий оберіг, який є відзеркаленням прадавньої культури і традицій наших пращурів. І як би таємничо це не звучало, українська лялька встановлює зв’язок поколінь, її вважають священним символом на здоров’я, благополуччя, добро. 
     То чому ж у неї немає обличчя? Вважається, що лялька-мотанка повинна бути безлика, а та, яка служить берегинею - ще й з хрестом замість обличчя. З такої пізнавальної інформації 16 червня у філії №1 КМПБ розпочався майстер-клас «Лялька-мотанка: оберіг своїми руками»
     Всі присутні робили вперше власноруч свою мотанку з веселим настроєм, позитивною енергією, адже кожна дрібниця має значення. Як і те, що усі елементи одягу ляльки є символічними: спідниця уособлює землю, сорочка - час, а головний убір - зв’язок з небом. Зазвичай ляльку вбирали в український стрій, але в нашому випадку у  кожного вийшла своя лялька-мотанка. Кожен вклав у неї свою душу і проявив фантазію, тож усі енергії роду тепер будуть оберігають дім маленьких майстрів. Адже вони зробили мотанку своїми руками, а це в рази сильніший оберіг!
     Більше фото з майстер-класу ви знайдете за посиланням:
 https://www.facebook.com/pershafiliya.kremenchuk/posts/pfbid026oSaG1nHgFBDKoiSaap4GT8iLCvzkkJkeN2g7iLmGgrCxX19wXQQhe73omYubKj3l
Коментарі: Залишити коментар
 
X