Слідкуйте за нами

14-06-2022
     Степан Бандера – видатна постать ХХ сторіччя. Своє життя, талант і працю він повністю присвятив ідеалам боротьби за визволення України.
     До цих пір навколо його імені точаться непримиримі суперечки. Бандеру бояться і по смерті, від однієї згадки його імені росіяни починають божеволіти від ненависті. А в Україні він – уособлення могутності патріотичного духу та національної ідеї. 
     Про нього складено немало міфів і легенд. Що з них правда, а що – вигадки? 
     Ми пропонуємо добірку книжок про людину, яка стала символом визвольного руху, його знаменом. До речі, прізвище «Бандера» перекладається з іспанської, як «прапор». 

   Життя і діяльність Степана Бандери: документи і матеріали[Текст] / ред. і упоряд. М. Посівнич. – Тернопіль: Астон, 2018. – 637 с.

     Пропоноване видання присвячене життю та діяльності Провідника українського визвольного руху Степана Бандери в 1920-х — 1950-х роках. На основі спогадів та документів у книзі висвітлено боротьбу Організації Українських Націоналістів, показано роль ОУН та її лідера у тогочасних суспільно-політичних процесах в Україні. Крім того, тут читач зможе довідатися про родинне, шкільне, студентське оточення, в якому формувався майбутній Голова проводу ОУН.
     Опубліковано ряд важливих матеріалів і документів про життя і діяльність Степана Бандери на еміграції та на чолі Проводу ОУН.
     Видання доповнюють біографічні відомості про діячів визвольного руху, а також вибрана бібліографія про Степана Бандеру.






Степан Бандера:… коли один скаже: Слава Україні![Текст] / Упоряд. Микола Посівнич. – Івано-Франківськ, 2015. – 160 с.

     До книжки увійшли вибрані статті Степана Бандери. Вони допоможуть ближче пізнати ідеї, які він проповідував і втілював у життя. А може надихнуть продовжити їх реалізацію. 
     Для ближчого ознайомлення з життям і діяльністю Бандери в книжці подано біографічний нарис «Провідник ОУН».














Липовецький С.
   Бандерівці. 200 історій з ХХ століття [Текст]/ Святослав Липовецький. – Львів: ЛА»Піраміда», 2017. – 564 с.

     Книга «Бандерівці. 200 історій з ХХ століття» охоплює діяльність  українського визвольного руху, що увійшов в історію як "українські націоналісти" чи "бандерівці". Вперше в одній книзі зібрані історії про боротьбу УВО та ОУН в міжвоєнний період, рух опору під час ІІ Світової війни та півтора десятиліття після її завершення.
     Саме слово «Бандера», «бандерівці» уособлюють тепер весь визвольний рух, як в ранні історичні періоди було «Петлюра», «петлюрівці» або «Мазепа», «мазепинці». 











Коментарі: Залишити коментар
 
X