Слідкуйте за нами

26-05-2022
     25 травня кожного року в багатьох країнах світу шанувальниками творчості відомого британського письменника Дугласа Адамса відзначається День рушника.
     Саме ж свято – День рушника – виникло в Британії у 2001 році. Саме тоді було покладено початок цього свята, яке охоплює все більшу кількість країн і людей, які всюди носять із собою в цей день рушник. 
     Що ж значить рушник для українців?
     Рушник - ритуальний об’єкт, який походить від слова "рука", тому звичайний рушник - це шматок тканини, яким обтирають руки та обличчя. Але слово рушник вживається у двох значеннях: як звичайний та як ритуальний предмет. Ритуальний рушник - дуже важливий, йому приписують надзвичайну магічну силу. Його, наприклад, використовують як оберіг на весіллі; за його допомогою проводять померлих до потойбічного світу; він також захищає оселю та сприяє добробуту і плодючості її мешканців.
     25 травня у філії №7 КМПБ пройшла вулична виставка до Дня рушника. До уваги відвідувачів на виставці було представлена література про орнаменти вишивки, які притаманні різним регіонам України, культуру, побут, традиції українців, а також вишиті весільні рушники, люб'язно надані користувачами філії.  Все це із цікавістю розглядали перехожі, а представлена література допомогла поновити знання про національну культуру українців.

Коментарі: Залишити коментар
 
X