Слідкуйте за нами

26-05-2022
     25 травня  філія №4 ім. І.Приходька КМПБ, яка знаходиться на головній вулиці Крюкова, покликала на віртуальну прогулянку історичними місцями Правобережжя. 
     Мешканцям та гостям Кременчука важко уявити  місто без Крюківського мосту, який об'єднує лівий і правий береги Дніпра, дві частини Кременчука.
Коли перетинаєш Крюківський міст в сторону правого берега, одразу потрапляєш на головну вулицю Крюкова – вулицю Івана Приходька. Саме цією вулицею пролягав Чумацький шлях у 18 столітті, по якому чумаки везли  кримську сіль до Дніпра. Таким екскурсом почала свою розповідь про сім чудес Крюкова зав. відділу науково-освітньої роботи Кременчуцького краєзнавчого музею Ірина Селєзньова на зустрічі з жителями Кременчука та його гостями. 
    В 1996 році ця вулиця була названа на честь колишнього керівника Крюківського вагонного заводу, Почесного громадянина міста Івана Митрофановича Приходька, чиє ім'я носить філія №4 КМПБ.
    На цій же вулиці знаходиться оригінальна за архітектурою будівля – особняк купця 1 гільдії Григорія Чуркіна, зведений у 1902 році. Відомий благодійник за власний кошт побудував у місті ремісничу школу, притулок для бездомних, два притулки для сиріт, заповів місту чималі капітали на благодійництво та міське господарство.
     Під час віртуальної прогулянки вулицею Івана Приходька приділили увагу й будівлі Палацу культури ім. І. Котлова, єдиній в Кременчуці будівлі в українському стилі. Далі було знайомство з пам'ятником матросам Дніпровської флотилії, ансамблем Крюківських інтендантських складів, Успенським собором, картинною галереєю Наталії Юзефович та будинком-музеєм Антона Семеновича Макаренка.
     Після цієї пізнавальної екскурсії жителі та гості Кременчука пересвідчилися в тому, що Крюків - це надзвичайно багатий на пам’ятки культури район нашого міста.
     Зі словами подяки за віртуальну екскурсію виступив переселенець з міста Авдіївка Віктор Кузнєцов. Він закохався в місто Кременчук та його мешканців.

Коментарі: Залишити коментар
 
X