Слідкуйте за нами

20-05-2022
       У  відділі абонемента філії 2, вже стало доброю традицією до Дня вишиванки проводити вуличне свято. Цього   року, попри те, що в країні війна, бібліотекарі не зрадили традиції та організували 19 травня вуличну  етновиставку «Тіні   Незабутих предків».
       Вишиванка - це наш символ, наш національний одяг, наша душа. Це те, що нас об’єднує. Наша духовна броня. Це   наш спадок. Тому, працівники відділу абонемента вирішили об’єднати красу вишиванки та згадку про наших предків,   старших родичів, наше коріння. Звернулися до містян з проханням відкрити сімейні альбоми, погортати їх та віднайти старі   світлини  своїх рідних, бажано у вишиванках.
       Так приємно було спостерігати за людьми, які віддаючи віднайдені світлини з такою зворушливістю розповідали  про   своїх рідних. Адже за кожною такою світлиною – своя окрема історія, яку можна переповідати й переповідати…
       Старі світлини (на окремих локаціях виставки  можна було побачити світлини початку ХХ ст.), аутентичні вишиті речі,   книги, з яких можна дізнатися  історію українського костюма, про  орнаменти вишивок, які притаманні певним регіонам   Україні - все це з задоволенням розглядали кременчужани.
       Виставка викликала неабиякий інтерес у містян та гостей міста, представлені експонати надихнули кременчужан   згадати про свої сімейні реліквії. Тож, далі буде…
    Більше світлин за посиланням:
  https://www.facebook.com/bibliotekanasoborniy/posts/1268234153583261








  
Коментарі: Залишити коментар
 
X