Слідкуйте за нами

10-05-2022
     В цьому році виповнюється 150 років як був опублікований пригодницький роман «Навколо світу за 80 днів» відомого французького письменника Жуля Верна. Цікава та пізнавальна, сповнена пригод історія запрошує свого читача здійснити навколосвітню подорож, сміливі відкриття разом із людьми, які наділені «гарячим серцем» і жагою до пізнання світу 
     Цікаво те,  що спочатку твір з'явився на сторінках французької газети «Le Temps» та публікувався з 6 листопада 1871 року по 22 грудня 1872 року. Перші читачі визнали історію документальною хронікою поїздки й навіть робили ставки на те, чи зможе Філеас Фогг прибути у призначений час.
     А з кінця 19 століття  кілька людей намагалися побити рекорд Філеаса Фогга. Й це сталося! Американська журналістка,  засновниця жанру пригодницької журналістики Неллі Блай  одного разу запропонувала головному редактору здійснити навколосвітню подорож і перевершити рекорд героя книги Жуля Верна. В одному з номерів «The New York World» з'явилася замітка про те, що знаменита Неллі Блай кидає виклик Філеасу Фоггу й готова обігнути Земну кулю за 75, а не за  80 днів. Навіть повторити таке фантастичне на ті часи досягнення здавалося нечуваною зухвалістю, але Неллі це вдалося. 
     Перебуваючи у Гонконгу, Неллі дізналася, що має конкурентку: співробітниця «Cosmopolitan» виїхала того ж дня, але в протилежному напрямку. Проте Блай подолала всі труднощі, обігнала суперницю, Філеаса Фогга і навіть встигла по дорозі взяти інтерв'ю у самого Жюля Верна. Вона встановила світовий рекорд, обігнувши земну кулю за 72 дні 6 годин і 10 хвилин, і з цього приводу Жюль Верн надіслав їй вітальну телеграму.
     До вашої уваги у секторі документів іноземними мовами роман «Навколо світу за 80 днів» Жуля Верна англійською, французькою та польською мовами.
     Чекаємо Вас за адресою: вул. Європейська, 66/13


Більше іллюстративного матеріалу  - за посиланням: https://www.facebook.com/VLIMkremenchuk/posts/1066531493936225


Коментарі: Залишити коментар
 
X