Слідкуйте за нами

27-04-2022
       В історії нашого народу чимало скорботних дат, спогад про які пронизує серце гострим болем. Одна з них – 26 квітня 1986 року, коли над квітучим Поліссям здійнявся в нічне небо зловісний вогонь радіаційного вибуху. Чорнобиль і досі є незагоєною раною.
       Ця трагедія забрала життя багатьох людей, завдала шкоди здоров’ю мільйони українців. Її наслідки ще відчуватимуть на собі майбутні покоління. Вона вважається найжахливішою катастрофою в історії людства. Ім’я їй –  Чорнобиль.
       Сьогодні Чорнобиль для нас – це майже три з половиною мільйонів постраждалих від катастрофи та її наслідків. Це майже 10 відсотків території, що зазнала прямого радіаційного ураження.
       До 36 річниці від дня аварії на Чорнобильській атомній електростанції бібліотекарі КМПБ філії № 5 підготували книжковий перегляд «Гірчить Чорнобиль, крізь роки гірчить».

 


       Тут представлено навчальну та наукову літературу, в  якій детально описуються події на ЧАЕС у день аварії, подвиг ліквідаторів-чорнобильців, мужніх і самовідданих людей, які зробили крок в радіоактивне пекло, ризикуючи своїм здоров’ям і власним життям. Також перегляд містить матеріали про гіркі наслідки катастрофи для України та світу та спроби їх подолання, висвітлені питання енергетичної безпеки та використання альтернативної енергетики.
       Запрошуємо кременчужан та гостей міста переглянути виставку.

Коментарі: Залишити коментар
 
X