Слідкуйте за нами

20-04-2022
       18 квітня бібліотекарі відділу абонемента філії №2 КМПБ провели вже традиційний   «День з письменником», присвячений Володимиру Рутківському -  неперевершеному   майстру  дитячого  історичного роману, людині неймовірної сили, таланту, сердечності,   людинолюбства та доброти.
       А ще він лауреат Шевченківської — за трилогію «Джури» та інших премій: імені   Миколи Трублаїні — за роман «Сторожова застава», імені Лесі Українки за той же твір,   «Звук павутинки» імені Віктора Близнеця — за трилогію «Сині води» та Книги року Бі-Бі-Сі   — за ту ж трилогію.
       Усі знають Северина Наливайка, Богдана Хмельницького, Івана Мазепу. А ким були   перші козаки? Звідкіля вони взялися? На ці запитання дасть вам відповідь Володимир   Рутківський. Його книги цікаві не тільки дітям, але й дорослим, читаються легко, адже вони   написані з гумором та іронією. Щоб краще зрозуміти автора, ось декілька висловів   Володимира Рутківського:
       «Моя голова, наче сорочаче гніздо, повсякчас наповнена тим, що я запозичив у довкілля: незвичним краєвидом, підслуханою фразою, уривками з книжок інших авторів. І звісно ж, в ній постійно миготять образи і описи того, що має увійти до майбутньої книжки»
       «…Кожен з нас – це цілий світ, сповнений наївними дітьми, досвідченими злодіями, космічними ракетами, водяниками, Івасиками Телесиками, Зміями Гориничами… І хто розповість про ваше бачення цього всього краще, ніж ви? Пишіть лише про те, що схвилювало ваше серце й душу. Лише це дасть вам можливість стати справжнім співцем, а не пересічним хористом».
       Сам автор відкрив секрет успіху своїх книг: «Я писав для себе і отримував від цього насолоду».
       А ось, що писав про Володимира Рутківського Олександр Макаров журналіст, член НСЖУ та НСПУ:
       «Чому люди стають дитячими письменниками? Напевно, тому, що не хочуть розлучатися з дитинством і просто не можуть не поділитися з дітьми тими вражаючими світами, які народжуються у них в голові.
       Ось і Володимир Григорович щедро ділиться з нами дивовижними історіями, найчастіше написаними на реальному історичному матеріалі. Романами і повістями, де головною дійовою особою є наші далекі предки.
       А ще Володимир Григорович — весела людина і не може упустити випадку знайти для найбуденнішої події якийсь несподіваний поворот, який обов’язково розсмішить читача. Ще б пак, бо ж письменник багато років живе і творить в нашому чудовому місті — столиці гумору (Одесі).
       Вчені переконливо доводять: усмішка продовжує життя. Вона — дуже важливий засіб спілкування людей, допомагає знаходити друзів, зміцнює здоров’я, усміхнена людина виглядає красивішою. Тому читачі книг Володимира Рутковського — це добрі, щасливі люди, які живуть і радіють цьому світу багато-багато років.»
       Хто не знайомий з цим письменником, чи зацікавили ми вас? Приходьте до бібліотеки, приводьте  своїх діток і… ЧИТАЙТЕ.
       Книги вже чекають на вас!
       


Коментарі: Залишити коментар
 
X