Слідкуйте за нами

20-04-2022
        Споконвіку в Україні  Великдень вважається чи не найбільшим святом.
        Воно пов'язане із воскресінням Ісуса Христа, а отже, символізує перемогу добра над злом і світла над   пітьмою. Христос вчить нас воскрешати себе мудрістю і терпимістю. 
        Великодні свята у кожній українській родині вважалися  найрадіснішими весняними урочистостями. Тому   готувались до них з великою старанністю і чекали їх з трепетом. 
       Щоб згадати  пов'язані з цим святом народні та сімейні звичаї пропонуємо  до уваги  книжкову виставку «З   Великоднем!», яка оформлена для користувачів філії № 5.
       Про походження свята та народні традиції  відзначання  Великодня в Україні розповідають видання, які   представлені на виставці. Користувачі  зможуть ознайомитися із книгами українських етнографів та істориків, які   висвітлюють саме наші, українські  національні особливості Великодніх свят.  
       Також  ви дізнаєтесь, що потрібно покласти у великодній кошик, а господині віднайдуть смачні рецепти пасок,   великоднього печива та красиві великодні декорації для своєї оселі.
       Цікавою і корисною буде виставка і для тих, хто цікавиться  історією  та методикою виготовлення  крашанок,   писанок або дряпанок.
       Тож у ці святкові дні Воскресіння Христового запрошуємо всіх до бібліотеки, де ви отримаєте багато   позитивних емоцій від спілкування з яскравими та корисними книжковими виданнями!

Коментарі: Залишити коментар
 
X