Слідкуйте за нами

17-02-2022
Я не був героєм і хотів лише жити,
Але пульс зупинився від пострілу ката.
Навіть мертвим я не покину битву,
Я й з неба вам буду допомагати.
(Андрій Любка)
     Їх назвали Небесною Сотнею - українців які загинули у Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Загинули за честь, за волю, за право бути народом, за країну, в якій хотілося б жити і народжувати дітей.
     І ми не повинні забувати морозні дні 2013 - 2014 року, коли від напруги закипала в жилах кров, коли в ім’я віри і правди один за одним падали від куль майданівці. 
     Подвиг героїв Небесної Сотні має визначне значення для нашої Батьківщини. Ці люди переломили хід історії нашої країни. Це, дійсно була Революція Гідності, яка визначила вектор розвитку Держави,  Країна визнала їх героями. Усім загиблим під час Євромайдану посмертно присуджено звання Героя України. 
     У відділі абонемента філії №2 КМПБ, до Дня Героїв Небесної Сотні, організовано книжкову   виставку-реквієм «Янголи, що стали героями». На ній представлено світлини загиблих на Майдані з біографічною довідкою про кожного. Книги, які розповідають про події, тих буремних днів, деякі - написані саме учасниками Майдану. 
     А ще, кожен бажаючий може ознайомитися з поетичними збірками до яких увійшли поезії і наших кременчуцьких авторів. Ці вірші без сліз просто неможливо читати:
 
Взявшись міцно за руки,
Люди йшли на Майдан,
А над ними мов круки,
Смертних пострілів шквал.
 Йшли в пітьму серед ночі
На кривавий Майдан
Чулись крики жіночі, 
мерли хлопці від ран…
                                       (Ольга Пилипчук)
Пам’ятаємо….



Коментарі: Залишити коментар
 
X