Слідкуйте за нами

02-02-2022
        2-го лютого 2022 року відзначається 210-та річниця від дня народження Євгена Гребінки (1812−1848), відомого   письменника, українського байкаря, громадського діяча, автора романсу «Чорнії очі», який прославив його на весь світ.
        Безперечно в історії України Євген Гребінка назавжди залишиться насамперед як людина, за чиєї прямої ініціативи,   безпосередньої матеріальної та моральної підтримки був підготовлений до друку й виданий у 1840 році «Кобзар» Т.   Шевченка. 
        До 210-річчя від дня народження Євгена Гребінки у філії № 5 КМПБ проведено День письменника «Терни та зірки   Євгена Гребінки» на який завітали здобувачі освіти РЦ ПТО №1.    
        У ході заходу бібліотекар розповіла учням про життя, творчість та літературну діяльність письменника, яка тривала   близько двох десятиліть. За цей порівняно невеликий час ним були створені оригінальні й перекладні поезії українською і   російською мовами, байки, романи, повісті, критичні розвідки тощо. Для поглибленого ознайомлення з темою заходу, присутні   переглянули відеопрезентації «Забутий чародій чорних очей» та «Євген Павлович Гребінка». Організована книжкова   виставка-портрет  «Євген Гребінка – творець українського байкарства», запрошує усіх бажаючих обрати книги з виставки та   ознайомитися з творами українського поета, прозаїк

 

а, педагога, видавця та громадського діяча.
Коментарі: Залишити коментар
 
X