Слідкуйте за нами

31-01-2022
Комунальний заклад культури
«Кременчуцька міська публічна  бібліотека»
Відділ абонемента філії № 2.
«З Григорієм Сковородою в серці»

      Наша бібліотека долучилася до культурно-мистецького вишивального проєкту з нагоди 300-річчя від дня народження нашого земляка, українського просвітника, філософа, поета, педагога Г.С.Сковороди –

 
«З Григорієм Сковородою в серці».

      Проєкт було започатковано у Національному історико-етнографічному заповіднику «Переяслав» до якого входить Меморіальний музей Г.С.Сковороди. Метою і кінцевим результатом проєкту має стати відтворення рушника XIX ст. «Дерево життя», який зараз зберігається в фондах Заповідника. Нині полотно довжиною три  метри переїздить до різних міст в руки майстрів, які долучаються до створення унікального українського рушника з автентичним орнаментом.
      3 лютого, завдяки неодноразовій переможниці загальноміського конкурсу «Вишиваний Кременчук» Наталі Ромі, рушник прибуде до Кременчука. О 13 годині, у відділі абонемента філії №2, пані Наталя та кременчуцькі майстрині, що небайдужі до збереження українських вишивальних традицій, почнуть вишивати свою частину цього унікального рушника.
      Запрошуємо усіх охочих долучитися до історичного дійства, що  сприятиме усвідомленню історичної величі постаті Григорія Сковороди. Організована книжкова виставка, на якій відвідувачі зможуть познайомитися з творами письменника та літературою про життєвий та творчий шлях великого просвітника  допоможе глибше пізнати контекст його творчої спадщини та сприятиме відродженню українських вишивальних аутентичних традицій.

     Захід відбудеться 3 лютого о 13-00 за адресою вулиця Соборна, 11.
     Запрошуємо представників мас-медіа відвідати захід та поспілкуватися з майстринями. 

     Важливо: відвідувачі заходу повинні мати сертифікат, що підтверджує вакцинацію від гострої                                                                                           респіраторної хвороби COVID-19 або негативний результат тестування методом ПЛР! 
     Контактні особи:
     Завідувачка відділу методично-бібліографічної роботи КМП Старкова В.М.
cbsbook@ukr.net 
     Завідувачка відділу обслуговування філії №2 КМПБ Хмелик І.О.
cbsbook_ab@ukr.net

Коментарі: Залишити коментар
 
X