Слідкуйте за нами

28-01-2022
Супроти чужої навали,
Супроти смерті -  в стужу, сніг, 
Ось тут вони, ось тут стояли
І всього жменька – триста їх.
     Так їх було триста, тих зовсім юних захисників станції Крути, що ціною власного життя затримали наступ більшовицьких військ на молоду українську державу 29 січня 1918 року. Їх знаменом був нечуваний патріотизм, а їхньою зброєю був юнацький запал та незбориме почуття свободи та власної гідності. Відтоді ця дата золотими літерами вписана в історію сучасної України. Згадати ті трагічні і водночас величні події 27 січня до відділу обслуговування дорослих КМПБ на літературно-поетичний вечір-присвяту «Душу й тіло положили за нашу свободу» завітали учні ПТУ№26.
     Присутні коротко згадали ті трагічні події.
     Згадуючи самозреченість тих молодих людей, кожен із присутніх запитував у себе:"Чи зміг би я стояти в строю поряд з ними?" І вже те, що в сучасної молоді виникає таке питання - це ще одна перемога полеглих юнаків, тих, хто душу й тіло положив за нашу свободу. 
     Подвиг молоді під Крутами було забуто на більш ніж 70 років, а інформація замовчувалася або перекручувалася, і тільки за часів незалежності з'явилися численні публікації в періодичих виданнях та видана велика кількість книг, які цікавлять сучасну молодь і з якими можна познайомитися на  книжковій виставці-присвяті "Палають юнацькі серця й дотепер", що оформлена в нашій бібліотеці.

                                                                 










 


Коментарі: Залишити коментар
 
X