Слідкуйте за нами

27-01-2022
    27 січня у світі відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Україна на державному рівні вшановує жертв трагедії з 2012 року. Генеральна асамблея ООН прийняла 1 листопада 2005 року Резолюцію № 60/7, у якій говориться, що «Голокост, який привів до знищення однієї третини євреїв і незліченної кількості представників інших національностей, буде завжди слугувати всім людям пересторогою про небезпеки, які приховують у собі ненависть, фанатизм, расизм та упередження…». 
     Саме цей документ оголосив Днем пам’яті жертв Голокосту 27 січня. В цей день в 1945 році війська 1-го українського фронту увійшли до нацистського табору смерті Аушвіц, в якому за роки війни було вбито понад 1,4 млн осіб, з яких 1,1 млн були євреями.

     В цей день по всій Україні та за її межами проводяться заходи з вшанування пам’яті безневинно закатованих фашистами представників єврейської нації.

     На урок історії «Дорога у безсмертя», який відбувся у філії №2 КМПБ були запрошені учні КПЛ ім. Макаренка.

      На заході, присвяченому Міжнародному дню пам'яті жертв Голокосту, бібліотекар розповіла про вражаючі факти, які стосувалися загибелі мільйонів - представників єврейської національності - в роки Другої світової війни.

     У виховному заході розкрито роль Праведників, використано місцевий матеріал та закцентовано увагу на вшануванні пам'яті загиблих прийдешнім поколінням. Такі заходи виховують почуття патріотизму та бажання вивчати історію своєї країни, розвивати почуття толерантності до інших людей та нетерпимості до будь-якої дискримінації.

     Коли Голокост відходить у минуле, нинішнє покоління має продовжити естафету пам'яті та відстоювати гідність людини. Темою цього дня є вічна пам'ять і зобов'язання докласти зусиль до недопущення геноциду і злочинів проти людяності.

Коментарі: Залишити коментар

Татьяна Анд

17 лютого 2022 21:22
Вот это вы молодцы. О такой трагедии нужно помнить. Дети и внуки должны знать, чтобы не повторился этот ужас. тем более, что наш город был еврейским, местечковым, с такой интересной историей и необыкновенной судьбы людьми
 
X