Слідкуйте за нами

12-01-2022
                                        Положення
про проведення Марафону читання вголос
«Читання зі смаком»
(1 лютого 2022 р.)

1. Загальні положення
  1.1.Це Положення визначає порядок та умови Марафону читання вголос «Читання зі смаком» (до Всесвітнього дня  читання вголос).
  1.2.Організатори Марафону – Всеукраїнський благодійний фонд «Джерело Дніпра» та Комунальний заклад культури «Кременчуцька міська публічна бібліотека». 
  1.3.Всесвітній день читання вголос (англ. World Read Aloud Day) – це свято, започатковане 2010 року Міжнародним   освітнім проєктом LitWorld і щороку проводиться в першу середу лютого. Мета Всесвітнього дня читання вголос полягає у   тому, щоб надати можливість людям в усьому світі відчути, яке це насправді задоволення – просто читати вголос для   інших; щоб нагадати усім про те, що освіта є одним з основних прав людини і це право має кожна людина у світі. Також   мета цього свята –  зацікавити дітей та підлітків у читанні книжок уголос разом з друзями  та спонукати їх до обговорення  змісту. В цілому, свято має надихати дітей і дорослих просто більше читати і спілкуватися між собою. До того ж, таке   заняття не тільки сприятиме тому, що дитина читатиме більше книг, а також поповненню її словникового запасу.
1.4.Марафон проводиться на базі Комунального закладу культури «Кременчуцька міська публічна бібліотека».

2.Мета та завдання марафону
2.1.Підвищення культурного, інформаційного розвитку дітей та дорослих, залучення їх до читання найкращої літератури.
2.2.Створення належних умов для рівного доступу користувачів до джерел інформації незалежно від рівня розвитку їх, інтелектуальних можливостей та місця проживання.
2.3.Підвищення суспільного значення книги в процесі соціальної адаптації дітей та набуття ними культурної компетенції.

3.Умови проведення марафону
3.1.Марафон читання вголос  «Читання зі смаком» проводиться протягом дня 1 лютого 2022 року.
3.2.Учасниками Марафону можуть бути всі бажаючі.
3.3.Читач на свій смак обирає книги для читання (художні твори, науково-популярні або довідкові видання) будь-якою мовою.

  Марафон проводиться як online, так і offline. Учасник має вийти в прямий ефір з власного акаунту в Фейсбук, або Інстаграм та виразно прочитати вибраний вірш, оповідання чи казку наживо, або може записати відео зі своєю декламацією  (до 2 хв.) заздалегідь, та надіслати на електронну адресу: kmpb_masoviy@ukr.net 
 Також учасники повинні вказати:
-своє прізвище, ім’я, по батькові,
-книгу, яку читає, та її автора;
-контактний телефон (свій або батьків), адресу та вік; (при надсиланні на електронну адресу)
-заклад, який представляють (бібліотека, загальноосвітні навчальні заклади міста, заклади позашкільної освіти, вищі навчальні закладки);
  Також це відео учасник має виставити на власній сторінці в Інстаграм чи Фейсбук з такими хештегами
#WorldReadAloudDay 
#Всесвітній_день_читання_вголос 
#Читаємо_вголос
#Бібліотека_Кременчук_2022
#Джерело_Дніпра
#Читати_Це_Круто 
та @-сторінками:
@kmpb_kremenchuk
 @ditya4a_biblioteka_na_soborniy/
 
4.Нагородження переможців
4.1.По завершенні Марафону члени журі серед учасників оберуть кращих серед дітей та дорослих. Всього 20 переможців отримають призи від ВБФ «Джерело Дніпра».

5.Очікувані результати
5.1. Марафон читання вголос «Читання зі смаком» дозволить:
- залучити до читання всіх, зокрема учнів шкіл міста, активізувати вивчення учнями літературних творів шкільних програм та позакласного читання, популяризувати кращі видання для дітей та дорослих;
- підвищити престиж бібліотеки, книги та читання.

Коментарі: Залишити коментар
 
X