Слідкуйте за нами

22-12-2021
      Роками в Україні тема насильства у сім’ї замовчувалася. Тривалий час це питання фактично залишалося в компетенції самої сім’ї. І, якщо в родині виявлявся кривдник, то жертви найчастіше залишалися із цією ситуацією наодинці.
      На жаль, більшість з них не звертаються за захистом своїх прав, оскільки не знають про шляхи розв'язання цієї проблеми, бояться ще більше розлютити свого кривдника, намагаються вірити в те, що все налагодиться.
      «Запобігання та протидії домашньому насильству «Досить!». Під такою назвою 21 грудня у філії №1 КМПБ спільно з ГО «Інша жінка»  була організована зустріч з громадськістю мікрорайону Молодіжного.
      Розпочала захід Євгенія Кривошапка, представник патрульної поліції м. Кременчука. Вона розповіла: що таке домашнє насильство; які бувають види насильства; в чому їх відмінність; як дізнатися, чи піддаєтеся ви домашньому насильству та про дії правоохоронних органів в разі насилля в сім’ї.
      Жертвами насилля можуть бути не лише жінки. На 18% піднявся показник  насилля над чоловіками. Бувають ситуації, коли діти виступають кривдниками. Про те, як захистити себе, які права та куди звертатися в разі насильства, розповіла Альона Макаренко, головний юрист відділу правопросвітництва місцевого центру з надання безкоштовної вторинної правової допомоги.
      Психолог Наталя Недосвіт продемонструвала відеоролик на тему насилля. 
      Про те, як знайти себе та відновити сили з допомогою йоги розповіла реабілітолог та йоготерапевт Наталя Кожевнікова,.
      Про першу долікарняну допомогу проінформував Роман Бутрімов, інструктор 44 Навчального центру, який працює з людьми з інвалідністю.
      Під час зустрічі виникали дискусії, присутні ставили запитання. Учасникам  роздали буклети, листівки, плакати даної тематики. Захід пройшов цікаво і хвилююче, інформація стала для багатьох корисною.
      По закінченню, як завжди, світлина на згадку.













 


Коментарі: Залишити коментар
 
X