Слідкуйте за нами

26-11-2021
    Щороку 3 грудня Україна разом зі світовою спільнотою відзначає Міжнародний день людей з інвалідністю. На   їхню долю випали важкі випробування, однак ці люди, долаючи труднощі, проявляють виняткову силу духу та   непохитну віру в життя.
    Один з головних  обов'язків  кожної держави -  проводити інтеграцію осіб із інвалідністю в життя   суспільства. Міжнародний день людей із інвалідністю не є святом. Він покликаний привернути увагу до проблем   цих людей, захисту їхніх прав, гідності і благополуччя. Також  цей день  акцентує увагу суспільства на   перевагах, які воно отримує від участі людей з інвалідністю у політичному, соціальному, економічному і   культурному житті. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до   найбільш незахищеної частини суспільства – людей із інвалідністю.
    Щоб привернути увагу мешканців Кременчука до проблем людей з особливими потребами  відділ   інформаційних технологій та електронних ресурсів організував книжкову виставку «Ми є – ми рівні».
     Представлена література з питань захисту прав та основоположних свобод людей з інвалідністю,  стан та   проблеми професійної освіти і навчання осіб з інвалідністю в Україні. Науково-практичні видання містять рекомендації і поради  для батьків, які виховують особливу дитину, дають роз’яснення щодо працевлаштування та організації праці осіб з обмеженими можливостями та їх соціального захисту.  На виставці також є книги про людей, для яких інвалідність не виявилась вироком на все життя, а навпаки  сприяла їхньому розвитку. Запрошуємо всіх містян відвідати нашу виставку.

Коментарі: Залишити коментар
 
X