Слідкуйте за нами

25-11-2021
     Життя влаштовано так, що вимагає від людей подолання труднощів та перешкод. Але є ті, до кого це відноситься в найбільшій мірі, хто постійно долає виклики долі, для кого гасло "Жити і перемагати!” є актуальним повсякчас. 

 

      Це - люди з інвалідністю, чий Міжнародний день відзначаємо 3 грудня.
      Інвалідність — не вирок. Багато таких людей сприяло розвитку людства, змінювало світ на краще. Це і відомі особистості, актори, співаки, спортсмени, світові політичні лідери, вчені, письменники.
       Вважається, що Гомер був сліпим. Відомий німецький композитор Людвіг ван Бетховен страждав глухотою, "дзвоном" у вухах, який заважав йому сприймати і оцінювати музику. Мігель де Сервантес втратив руку в бою. Франклін Рузвельт, прикований до інвалідного візка, був одним з найвидатніших американських президентів. Таких прикладів дуже багато. Є і вигадані персонажі, які стали головними героями популярних художніх книг, наприклад, Чарльз Гордон із повісті Деніела Кіза "Квіти для Елджернона”. Такі книги роблять світ добрішим.
     То ж бібліотекарі бібліотеки-філії №2 створили книжкову виставку, яка присвячена цій даті та знайомить користувачів з  реальними та вигаданими особистостями. А ми зараз зупинимось детальніше лише на двох книгах. 

     Скафандр и бабочка : [роман] / Жан-Доминик Боби. - Москва : Рипол классик, 2009. - 176 с.
     У 44 роки Жан-Домінік, успішний редактор журналу ELLE FRANCE,   переніс інсульт, після чого став практично   повністю  паралізованим. В застиглому тілі залишалося жити тільки ліве око. Два місяці асистентка Бобі проговорювала   алфавіт, а він їй підморгував на потрібній літері. Так народилася ця книга, яка   повідала світу, як в середині   "скафандра”-тіла намагається жити метелик-Душа. Це книга про те, як воно   бути замурованому у власному тілі. 


 










     Гокінг Л. Джордж і скарби космосу : [роман] / Люсі Гокінг , Стівен Гокінг. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2017. - 310 с.
       Автори наступної захопливої книги "Джордж і скарби космосу”— Люсі Гокінг і Стівен Гокінг. Стівен — один із найвідоміших сучасних вчених, фізик-математик. Він десятки років страждав на невиліковну хворобу — розсіяний склероз, при якому людина стає все більш безпорадною. Згодом втратив і здатність говорити. Друзі подарували йому синтезатор мови, який був встановлений на його кріслі-колясці, і за допомогою якого вчений мав можливість спілкуватися. 







Такі історії вражають. 
Читайте. Воно того варте! 

Коментарі: Залишити коментар
 
X