Слідкуйте за нами

15-11-2021
     16 листопада   світ  відзначає   Міжнародний день толерантності.
Початок цьому святу поклало  ухвалення  ЮНЕСКО  16 листопада 1995 року Декларації  принципів терпимості, в основу якої закладені положення  Загальної декларації  прав людини.
     Толерантність – це повага до людської індивідуальності, визнання основоположних прав і свобод людини та громадянина, прийняття та правильне розуміння різномаїття культур та форм самовираження, це терпимість до іншого світогляду, способу життя, поведінки, культури та звичаїв.
Здатність терпимо і з розумінням ставитись до інакшості оточуючих, це невід'ємна складова сучасного життя та умова органічного співіснування різних людей в одному суспільстві. Адже кожен із нас унікальний.
     У наш  непростий час, як ніколи актуальним є гасло «Усі різні ‒ усі рівні», яке вже давно стало символом толерантності та шанування різноманіття.
До дня толерантності  у філії № 5 Кременчуцької міської публічної  бібліотеки  організовано тематичний перегляд літератури, де представлена література з основ етики та культури поведінки, а також твори художньої літератури, які вчать творити добро, бути людянішими та  милосерднішими, з повагою ставитися до точки зору  інших людей.
     Тож  поважаймо один одного! Будьмо толерантними!

Коментарі: Залишити коментар
 
X