Слідкуйте за нами

09-11-2021
     2021 рік оголошений ЮНЕСКО роком Ф.М.Достоєвського (1821– 1881).
     11 листопада 2021 р. виповнюється 200 років від дня народження Федора Достоєвського – однієї з найвидатніших,   найвпливовіших і разом з тим найсуперечливіших постатей другої половини ХІХ століття.
     Його творчість пройшла випробування століттями та залишилася в скарбниці кращих зразків світової літератури. Театри   та студії багатьох країн світу і тепер вважають за честь екранізувати та ставити на своїй сцені його твори.
     Великий Ейнштейн говорив, що Достоєвський дав йому більше ніж будь-який мислитель. Ромен Ролан писав: «Трагедії   Есхіла і драми Шекспіра не могли вразити душі своїх сучасників глибше, аніж «Ідіот» і «Брати Карамазови».
     Творча спадщина Достоєвського і сьогодні привертає увагу не тільки широкого кола читачів і літературознавців, а й   філософів, юристів, психологів. У своїх творах письменник ніс світу глибоко вистраждану досвідом поколінь істину – немає і   не може бути такої мети, заради якої була б припустима жертва хоча б в одне людське життя, в одну краплю крові, в один   дитячий мізинець. Філософія Ф.М.Достоєвського – це філософія гуманізму, що закликає до миру, єднання народів і   благополуччя, бо пройнята почуттям любові до людини та невидимого болю за неї.
     Філія №5  Кременчуцької міської публічної бібліотеки пропонує своїм читачам книжкову виставку «Видатний мислитель –   гуманіст», яка висвітлює біографію Ф.М.Достоєвського, критичний матеріал його творчості та самі твори письменника.  
     Запрошуємо усіх бажаючих до бібліотеки ознайомитися з виставкою та доторкнутися до вічної та прекрасної літератури.
 
 





Коментарі: Залишити коментар
 
X