Слідкуйте за нами

27-09-2021
     Немає такого українця, який не знав, хто такий Михайло Грушевський.
      Цього року Україна відзначає 155-тиріччя з дня народження Михайла Грушевського, видатного   українського вченого, державного та політичного діяча.
      Біографія видатного українського історика досить цікава та насичена.
 155 років тому – 29 вересня 1866 року народився Михайло Грушевський. Його вплив на вітчизняну   історію важко переоцінити, адже він не тільки писав, а й творив історію України. На жаль,   середньостатистичний українець досить-таки мало знає про людину, портрет якої зображено на 50-   гривневій купюрі, та й написану ним десятитомну «Історію України-Руси» подужає далеко не кожен.   Адже в біографії цього великого українця, як ні в якій іншій, показана вся складність і   парадоксальність становлення української державності.
      Творча спадщина Михайла Грушевського налічує не лише близько двох тисяч публіцистичних і   наукових праць з історії України, її літератури та культури, але також і численну архівну і, зокрема,   епістолярну спадщину, що є багатющою скарбницею думок і практичного досвіду з різних питань   розбудови української держави, які є актуальними у наш час.
      У бібліотеці – філії №5 презентовано виставку – портрет «Постаті: сповідь перед історією». Це можливість познайомитися із різноплановою літературою про життя і наукову діяльність вченого світового рівня. А також вдячна данина поваги до великого українця, всі справи якого були освячені щирою і правдивою любов’ю до України.



Коментарі: Залишити коментар
 
X