Слідкуйте за нами

20-09-2021
   20 вересня, до нашої бібліотеки завітали гості -  студенти Кременчуцького Національного Університету ім. Михайла Остроградського.

 

   Сектор  документів іноземними мовами запросив майбутніх філологів на  захід «Вашингтон Ірвінг – лабораторія фантастики», присвячений  творчості  цього видатного американського письменника 19-го ст.
   В історію світової літератури Ірвінг увійшов як новеліст, родоначальник жанру "short story” (коротка розповідь), та став  класиком ще за життя не тільки в США, але й в Європі!
   Серед найбільш вагомих творів письменника Вашингтона Ірвінга   - 5-титомний життєпис Президента США  Джорджа Вашингтона (саме на честь якого і був названий майбутній літератор).    
   Ну а сучасники знають його насамперед як автора славнозвісної «Легенди про Сонну Лощину»!
   За свої  твори письменник отримав багато нагород, серед яких золота медаль з історії від Королівського літературного суспільства, почесні ступені в Оксфорді, Колумбійському університеті та Гарварді!
   Окрім цікавих фактів з життя та творчості письменника, студенти мали гарну можливість подивитись захопливий  уривок з  фільму «Сонна Лощина» за мотивами твору В.Ірвінга.
   Також гостей чекала пізнавальна екскурсія по спеціалізованим відділам ЦМПБ.


Коментарі: Залишити коментар
 
X