Слідкуйте за нами

16-09-2021
    14 вересня в Кременчуці вирувало бібліотечне  життя! Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек   всі охочі долучилися до участі в літературному балаганчику «Попутний книжковий вітер». А   піднесеній атмосфері свята сприяло те, що його учасниками стали бібліотекарі з різних куточків   України! Так, в рамках бібліотечного туристичного проєкту «Пізнай Полтавщину та її бібліотеки», до   Кременчука завітали представники юнацьких бібліотек з Києва, Львова, Сум, Харкова, Полтави,   Ужгорода, Одеси та Івано-Франківська. 
     Вперше кременчуцькі бібліотекарі вирішили відзначити це свято у форматі ігрових локацій: на учасників чекали «Літературний дартс», де можна було позмагатися не тільки у влучності, але й у літературній ерудиції;  локація-гра «Супер-читач», «Інтерактивний кардмейкинг» з виготовлення книжкових аксесуарів. 
     Дуже вразила гостей локація «Дрес-код для книги». Під час карантинних обмежень флешмоб  #bookcoverdouble  захопив весь світ! Участь у флешмобі від Нью-Йоркської  публічної  бібліотеки #відтвориобкладинкукниги значно покращила імідж нашої бібліотеки та привернула увагу до книги. А це означає, що кременчуцьких бібліотекарів тепер знають у всьому світі! 
     Прийшлася до смаку і «QR-медіатека». Відсканувавши QR-код, можна потрапити на онлайн-ресурс, де представлена медіапродукція від бібліотекарів. А нам дійсно є чим похвалитися!  
     Імпровізоване «літературне гадання» – бібліо-прогноз «Яку книгу мені варто прочитати наступного місяця?» відбувалося у дуже «смачний «спосіб»: варто було лише витягнути з чарівного тареля цукерку з рекомендацією! Цікаво, що кожному  учаснику дістався саме прогноз з улюбленим автором чи жанром!
    Найбільш приємна частина кожного свята – коли господарі приймають вітання і побажання від своїх гостей. Тож локація «Читацький паркан», де  кожен міг висловити свою думку про бібліотеку та її працівників, наповнилася теплими словами  щирих побажань. Особливо приємно було отримувати їх від користувачів бібліотек, журналістів, які висвітлювали захід, та від наших колег, які отримали величезне задоволення від відвідин кременчуцьких бібліотек. 
    Після того, як наші гості відвідали локації вуличного свята, на них чекало спілкування з бібліотекарями, детальне знайомство з напрямками роботи. 
Бібліотечний туристичний проєкт об’єднав  міста, бібліотеки і людей. Обмін досвідом та живе спілкування – саме те, чого так потребує бібліотечна спільнота! Адже саме так народжуються нові ідеї та проєкти, встановлюються міцні зв’язки, започатковується дружба!
     Сподіваємося, що цей візит до Кременчука стане першою ланкою у міцній дружбі з колегами! 

 

Коментарі: Залишити коментар
 
X