Слідкуйте за нами

13-09-2021
    У читальній залі філії №2 Кременчуцької публічної бібліотеки відбулося свято імені «Людям мила», присвячений Людмилам-кременчужанкам, які зробили внесок в духовний розвиток міста.
    Відвідувачі радо приймали чарівних Людмилу Обревко, Людмилу Гордієнко та Людмилу Воробйову.
    Розпочала вечір головний редактор літературно-просвітницького проєкту «Жіночі долі. Кременчужанка», член національної спілки журналістів України, дипломант обласної журналістської премії імені Г. Яценка, триразовий дипломант Всеукраїнського конкурсу «Українська мова – мова єднання» Людмила Обревко. Вона розповіла про свої творчі плани і мрію видати книгу про волонтерський рух Кременчука. Зачитала вірші з майбутньої збірки.
Познайомилися з Людмилою Воробйовою, яка у творчому тандемі з Ларисою Познанською більш як за 20 років створили чимало культурних проєктів для міста.
    Працюючи у відділі культури, виник задум створити путівник по пам’ятках історії та культури Кременчука путівників «З любов’ю до рідного міста».
    Усі кременчужани, хто крокував у святкових колонах на демонстраціях чи парадах, пам’ятає її голос. Присутні аплодували Людмилі Марківні за акторське декламування вірша на імпровізованій сцені.
    На вечорі був присутній син кременчуцької поетеси Людмили Кірєєвої Юрій, який прочитав свої вірші присвячені мамі.
     Пані Людмила – «мадонна слова» (як назвав її Федір Чужа у книзі «Малювання словом») – авторка багатьох поетичних збірок, романів, лауреат літературних конкурсів «Золота осінь» 2013, 2019 років, а також «Думи мої, думи мої» до 204 роковини з дня народження Т.Г. Шевченка. У конкурсі «Золота осінь» 2018 р. одержала «ГРАН-ПРІ» за дві перемоги одразу в різних жанрах. Член спілки літераторів «Славутич», клубу поетичного слова «Цвіт калини», літературно-музичного салону «Журавушка», «Клубу елітарної поезії».
    Людмила Кірєєва своїми віршованими та прозовими творами залишила слід у житті наддніпрянського краю. Серед них і «Ода Кременчуку».
    Зацікавила присутніх і розповідь про корінну кременчужанку, завідуючу бібліотеки-філії №9 Гордієнко Людмилу.
    Вона була заступником і головою правління кременчуцького міського елітарного клубу «Ерудит». З 2001 по 2005 роки головою Кременчуцької міської організації Всеукраїнського політичного об’єднання «Жінки за майбутнє», з 2010 по 2015 роки – депутат Крюківської районної ради VI скликання, обрана народним засідателем Крюківського районного суду.
    Разом з колегами та читачами бібліотеки у 2010 році видали нарис присвячений історії розвитку 3-го Занасипу «Околицями Крюківського району».
    Вечір пройшов у дружній  теплій атмосфері.
    Книжкова виставка «Людям мила» чекає відвідувачів  у відділі читальної зали за філії № 2.
 

 
















 

Коментарі: Залишити коментар
 
X