Слідкуйте за нами

15-07-2021
     Щороку 12 липня  відзначається Всесвітній День фотографа. Проголосив його таким сам папа Римський в день вшанування святої Вероніки, яка вважається покровителькою фотографії. Згідно з біблійською історією Свята Вероніка подала Ісусу, що підіймався на Голгофу, тканину, аби він міг стерти піт з лиця. На цій тканині закарбувався образ Христа.
     В наш час, коли завдяки технічним досягненям, кожен сам собі фотограф, але є й ті, хто заробляє ремеслом фотографії, чиї знімки красуються на обкладинках глянцю та рекламних бордах. У День фотографа вітають і тих, хто зробив незабутні знімки на наших випускних, днях народженнях, весіллях і тих, чия творчість закарбована на сторінках наших паспортів.
        Відділ читальної  зали  центральної публічної бібліотеки не стояв осторонь цієї події і створив біля свого приміщення виставку фотопостерів «Іслам в Україні» спільно з представниками ісламського культурно-освітнього центру міста Кременчука, які й надали нам чудові фото з найбільш значних ісламських свят в українських містах. На таку яскраву і гарну виставку просто неможливо було не звернути увагу, перехожі цікавились і підходили ознайомитись зі світлинами.
       Любителям фотографування та усім, хто захоплюється фотографією, бібліотекарі сектору мистецтв читальної зали пропонують переглянути літературу з фондів нашої бібліотеки та більше дізнатися про історію фотомистецтва, техніку фотозйомки, побудову кадру, обробку та друк фотоматеріалів тощо.

 


 

Коментарі: Залишити коментар
 
X