Слідкуйте за нами

15-07-2021
      Чергова книжкова виставка-путівник  «Ім’я, яке я відкрив для себе» продовжує знайомити користувачів бібліотеки з авторами світової літератури. Цього разу бібліотекарі відділу абонемента пропонують вам ознайомитись з творчістю Милорада Павича,  Амелі Нотомб та Артуро Перес-Реверте.


      Амелі Нотомб (Фаб'єнн Клер) - відома бельгійська письменниця, казкарка, драматург, пише   французькою. Перед майстерністю її пера знімають капелюхи як критики, так і літератори. На її адресу   пишуть хвалебні рецензії та відгуки, а книги розкуповують, як гарячі пиріжки. Її книжки перекладені   понад 30-ма мовами світу, а 4 романи екранізовані. Її твори отримують нагороди, серед яких і почесна   Гран-прі Французької академії. За наявність похмурої та гротескної тематики Амелі Нотомб охрестили   "готичною принцесою Європи". 
    Король Бельгії  Філіпп надав письменниці баронський титул,  тепер Амелі Нотомб - баронесса.    






     Артуро Перес-Реверте іспанський  романіст і журналіст, член Королівської     академії іспанської мови з 2003 року. Протягом багатьох років, як кореспондент   іспанської телерадіокорпорації RTVE висвітлював військові конфлікти у багатьох   країнах. На сьогодні Перес-Реверте є автором 22-х романів. Деякі з його творів   стали сюжетами для фільмів («Вчитель фехтування», «Клуб Дюма»,   «Фламандська дошка» тощо). У 2006 році з'явився кінофільм «Капітан Алатрісте»   режисера Августіна Діаса Янеса, сюжет якого базується саме на романах про   Капітана Алатрісте. У 2007 році вийшов фільм «Карта небесної сфери» режисера   Іманола Урібе.




     Милорад Павич - сербський поет, прозаїк, літературознавець, перекладач, фахівець з історії   сербської літератури XVII—XIX ст., сербського бароко та поезії символізму. Один з найбільш   читаних письменників екс-Югославії XX століття, його твори перекладено 30 мовами.   Письменника вважають одним з найяскравіших представників постмодернізму і магічного   реалізму XX століття. Його найбільш відомий роман «Хозарський словник», який Павич видав   1984 року, приніс авторові всесвітню славу. Письменник викладав у багатьох європейських   університетах, був номінований на Нобелівську премію в галузі літератури у 2004 році. Перший   голова Товариства сербсько-української дружби. Твори Милорада Павича дуже популярні у   сучасного читача. «Вашингтон таймс» вважає його «оповідачем, який дорівнює Гомеру»;   південноамериканська критика характеризує Павича, як «найвидатнішого письменника   сучасності» («Веха», Сан-Пауло), а в Іспанії він визнаний «однією з найвеличніших   особистостей світової літератури» («Темпо», Мадрид).
 
                                                Запрошуємо вас до відділу абонемента (вул. Соборна, 11)
Коментарі: Залишити коментар
 
X