Слідкуйте за нами

08-07-2021
ОСОБИСТІСТЬ
  «Людина, що випередила свій час» - саме такий вислів дуже часто можна почути, коли розмова заходить про   винахідника Ніколу Теслу, ім’я якого і досі оповите легендами, адже його досліди тісно пов’язують з такими   таємничими подіями, як то падіння Тунгуського метеориту чи загадковий «експеримент Філадельфія».
  А почалося все 10 липня 1856 року в далекому хорватському селищі, де у родині сербського священика і   народився майбутній геній. За переказами, Нікола Тесла народився під час грози, і саме, тому так цікавився   електрикою та вмів «керувати блискавкою». Та за словами самого винахідника свій «блискавичний розум» та   любов до винаходів він успадкував від матері, яка, на жаль, була малограмотною та не змогла реалізувати свої   таланти.
  Сам Нікола Тесла – автор понад 800 винаходів в області електро і радіотехніки (300 з яких було запатентовано у   багатьох країнах світу). Саме Тесла сконструював двигун на сонячній енергії, бездротове радіо, відкрив змінний   струм, флуоресцентне світло, бездротову передачу енергії, розробив принципи дистанційного лікування та багато   іншого чим користуємося ми і зараз. 
  Однією з ідей, що дуже цікавила Теслу була розробка технології миттєвого бездротового зв’язку. Іншими словами,   він задумав ідею мобільних телефонів та інтернету за століття до того, як вона стала реальністю. 
 Експериментами Ніколи Тесли свого часу захоплювалося багато видатних людей. Наприклад, його наукову   лабораторію часто відвідував Марк Твен та допомагав Теслі у демонстрації винаходів. А Жуль Верн, під враженням   від експериментів Тесли, навіть придумав одного із головних героїв роману «20 000 льє від водою» - капітана   Немо.
 Якщо вас зацікавила інформація про одного із найзнаменитіших і водночас   найзагадковіших винахідників в історії людства, запрошуємо завітати до бібліотеки, що по вулиці Соборній, 11, де ви зможете дізнатися більше інформації про Ніколу Теслу. 
  І наостанок кілька цікавих фактів про великого винахідника:
-Нікола Тесла вільно розмовляв та писав 12 мовами.
-Тесла дуже мало спав. Йому було достатньо дві-три години сну на добу, що можливо і призвело до розвитку обсесивно-компульсивного розладу, чим і можна пояснити його одержимість номером 3 і чому він завжди використовував саме 18 серветок, щоб очистити стіл.
- Ненавидів круглі предмети та прикраси.
- Міг легко запам’ятати кожен рядок з цілої книги.




  
 






  




Коментарі: Залишити коментар
 
X