Слідкуйте за нами

25-06-2021
Дні ісламської культури на Соборній

  Три дні  на Соборній було людно і цікаво, бо працівники читальної зали спільно з представниками ісламського культурно-освітнього центру  м. Кременчука  організували дні  знайомства з ісламом.
  У перший день  представили, яскраву в своєму оформленні, інформаційно наповнену вуличну виставку-вітрину головних уборів різних народів,  доповнену книгами.    
 Стилізовано одягнені манекени, хустки, східні прикраси, чоловічі головні убори,  підібрана тематична література, інформаційні стенди – все привертало увагу перехожих.
  У кожного народу є свій традиційний скромний одяг та головний убір, а це частина культури. І ті, хто мав можливість відвідати захід, з легкістю розібрався з тим, що ж таке намітка, хустка, хіджаб, чадра, нікаб, паранджа, кхімар, хіджаб-аміра, маска-бурка, феска, кімещек всіх їх об'єднує одне – вони відповідають Шаріату.
 Для мусульманських жінок  одяг, який закриває ті частини тіла жінки, які не показують стороннім чоловікам – символом віри, свободи, скромності та гідності, а не обмеження.
 Наступного дня  в читальній залі відбувся майстер-клас з розпису паперових тарілок в східному стилі. Представники мечеті Кременчука розповіли про значення посуду в їх традиціях і показали орнамент, який всі намагалися відтворити. 
 В спекотний день зібралися діти різного віку, різних національностей і з різних мікрорайонів міста. 
 В зв'язку з карантином, давно в читальній залі не було такого веселого, гамірного  майстер-класу. Діти були радісні,  щасливі і задоволені результатами роботи.  
 Третій день був присвяченій книзі. 
 Читання повинно займати в житті дитини важливе місце. 
Великий педагог Василь Олександрович  Сухомлинський стверджував, що читання в роки дитинства - це насамперед виховання серця, дотик людського благородства до сокровенних куточків дитячої душі.
 Тому саме в бібліотеці презентували збірку дитячих  оповідань  «Жемчужина с неба и другие удивительные истории». Діти уважно слухали  історії виховного характеру, витримані в дусі ісламської віри.
 Добрі дитячі душі вчилися підтримувати товариша, ділитися і не обманювати, вірити і поважати думку інших. Обговорюючи  вчинки героїв оповідань, малеча захотіла  їх намалювати. 
Кожен вклав у свій малюнок своє бачення дійсності. Герої вийшли   вийшли яскраві і життєрадісні. 
  Бібліотекарі читальної зали ЦМБ  вдячні жіночому об'єднанню мусульманок Кременчука і всім відвідувачам заходів за співпрацю.
 То ж давайте поважати і відновлювати добрі традиції наших народів і звертати увагу на те, що нас об'єднує з представниками інших культур, а не шукати відмінності. Спільного у нас набагато більше. 

 

 

 




Коментарі: Залишити коментар
 
X